Aspartaam

Het gevaar van Aspartaam

Wat is aspartaam (E951)?

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof, dat in 6000+ voedingsproducten is verwerkt en dit aantal stijgt nog altijd. Aspartaam wordt, omdat het nauwelijks calorieën bevat, gebruikt in allerlei dieet (‘light’) producten. Het bekendst zijn producten als frisdrank en tafelzoetjes. We vinden het ook in producten als aanmaaklimonade, yogi, dubbeldrank, yoghurt, kwark, yakult, snoep, koekjes, taart, kauwgom, vitaminepreparaten, peutertandpasta, enz.

De Gevaren van Aspartaam 10:56 min.

Aspartaam blijkt, al bij doseringen vanaf 20 mg/kg per dag, niet alleen kankerverwekkend, ook zijn er een hoop mensen met wonderlijke en onverklaarbare ziektes die plotseling lijken te genezen na het stoppen van het gebruiken van aspartaam.

Onderzoek – RAMAZZINI

Al op 14 juli 2005 publiceerde Ramazzini (een Italiaans instituut voor kankeronderzoek) de eerste resultaten van hun zogenoemde ‘mega-expiriment’. Bij doseringen v.a. 20 mg/kg per dag werden statistisch significant en dosisafhankelijke verhogingen gemeten m.b.t. leukemie, lymfomen en hersentumoren. Bij doseringen van slechts 4 mg/kg per dag (dit is ver beneden de Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) in Amerika gesteld op 50 mg/kg, in Europa op 40 mg/kg) Werd niet statistisch significant maar uiterst opvallend, een verhoging van 62% op leukemie en lymfomen bij vrouwelijke ratten gemeten.

Soort kanker:Dosis kankerverwekkend vanaf:
Kwaadaardige hersentumoren2500 mg/kg
Kwaadaardige tumoren100 mg/kg
Nieren, bekken, urineleider4 – 20 mg/kg
Olfactory epithelium120 mg/kg
Lymfomen2 / Leukemie34 – 20 mg/kg

Hieruit blijkt dat Aspartaam absoluut niet geschikt is voor kinderen; 1 liter aanmaaklimonade = 600 mg aspartaam en is dus, voor een kind van 30 kilo of minder, een absolute afrader.

Tenzij je aandelen hebt in de fabriek van Aspartaam of Nutrasweet en je gezondheid je minder waard is dan je portefuille, blijf ver van deze kunstmatige zoetstof.

We weten dat suiker slecht voor ons is maar het kan erger!!!!!

Ook is het vervangen van Aspartaam voor een andere kunstmatige zoetstof niet altijd een goede oplossing.

1 – Olfactory epithelium : zintuiglijk weefsel voor reuk

2 – Lymfoom : lymfeklierkanker

3 – Leukemie : beenmergkanker

1 reactie

  1. Ik denk dat een grote groep van jullie het hier wel mee eens is maar ik wou het toch nog eens onder de aandacht brengen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.